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Frequently Asked Questions Regarding the Operation by Securities Firms of 
the Business of Proprietary Trading of Security Tokens 

Issuance 

Q1: What type of company is qualified to be the issuer of security tokens?  

Explanation:  

According to Article 3, subparagraph 2 of the “Rules Governing the Operation 
by Securities Firms of the Business of Proprietary Trading of Security Tokens” (the 
“Rules”), “issuer” means a company limited by shares organized under the Company 
Act of the Republic of China (Taiwan), excluding any TWSE listed, TPEx listed, and 
emerging stock companies. Foreign companies are also excluded and are not 
permitted to apply for the issuance of security tokens. 

Q2: What qualifications are required for an issuer to apply for the issuance of 
security tokens?  

Explanation:  

An issuer wishing to offer security tokens through the trading platform shall 
complete and submit the application in accordance with the Rules, with all relevant 
documentation, including a prospectus, to the securities firm. To ensure the quality of 
the fundraising and protect the investors benefits, a securities firm shall perform due 
diligence and confirm that the issuer meets all the following conditions as outlined in 
Article 29 of the Rules before offering the security tokens on its platform: 

1. The issuer has established an internal control system and accounting system 
(Public companies or specific industries also need to meet the requirements of 
relates internal control systems and accounting treatment governed by their 
respective authorities.) 

2. There is no record of any material instance of dishonoring a negotiable instrument 
of, or violation of the Tax Collection Act by, or any material litigation concluded 
within the past 2 years or still pending that calls into question the integrity and 
good faith of the issuer or any of its directors, supervisors, or general manager 
(such as convicted crimes under commercial law, bribery, malfeasance, fraud, 
breach of trust, embezzlement, etc). 

3. The legality of the fundraising items and of the business items operated by the 
issuer and the fundraising plan and its effects/benefits are necessary, reasonable, 
and feasible. 

4. The content of any programmed auto execution that is done with respect to the 
security tokens offered (such as programmed smart contracts) is consistent with 
the description in the prospectus (for example, whether the terms and conditions 
of the programmed auto execution contract which are done with respect to the 
security tokens are the same as the description in the prospectus regarding the 
type of security tokens, the issuing quantity, and issuing terms).  
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Q3: Can a securities firm apply to issue security tokens on its trading 
platform? 

Explanation:  

A securities firm wishing to offer security tokens on its trading platform shall 

complete and submit the application to the TPEx in accordance with Article 41 of the 
Rules. The application will be processed if it meets all the conditions set out in Article 
29 of the Rules, and that it furthermore is free of any conditions set out in the 
subparagraphs of Article 14-1, paragraph 1 of the Regulations Governing Securities 
Firms. 

Q4: What are the types of security tokens that the issuer can offer on a trading 
platform? 

Explanation:  

A security token in line with the securities that have been approved by the 
authorities as securities referenced in Article 6, paragraph 1, of the Securities and 
Exchange Act. Under the supervisory framework set by the authorities, the types of 
security tokens that an issuer can offer on a trading platform shall be limited to non-
equity dividend tokens and debt tokens. According to Article 25 of the Rules, dividend 
tokens means tokens giving entitlement to share in the issuer's operating profit, and 
debt tokens means tokens for which a maturity is specified, and which are redeemable 
at maturity and give entitlement to share in interest distributed by the issuer. Also, for 
other securities otherwise regulated (such as beneficiary certificates regulated under 
Clauses of the Real Estate Securitization Act and Financial Asset Securitization Act), 
the respective regulations should be followed, and those securities cannot be used as 
the underlying target of the security tokens. 

Q5: How can an investor participate in subscription to a security token? Is there 
any qualification limitation?  

Explanation: 

According to Article 3, subparagraph 5 of the Rules, only professional investors 
meeting the conditions set out in Article 3, Paragraph 3 of the “Regulations Governing 
Offshore Structured Products” can participate in subscribing the security tokens. Also, 
to mitigate the risk of money laundering, the subscription and trading of a security token 
shall be recorded under the investor’s real name. An investor who is participating in 
subscription for the first time shall first apply for registration on the platform, sign an 
account opening contract with the securities firm, sign a risk disclosure statement and 
designate an account opened in the investor's own name at a financial institution to 
serve as the account for related transactions. The limit of NT$300,000 is set as the 
maximum subscription that a professional investor who is a natural person may make 
in any single security token offering.  

https://law.moj.gov.tw/ENG/LawClass/LawAll.aspx?pcode=G0380169
https://law.moj.gov.tw/ENG/LawClass/LawAll.aspx?pcode=G0380122
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Q6: Is there a public fundraising limitation when an issuer issues a security 
token?  

Explanation:  

The authorities set the supervisory framework of the Security Token Offering 
(STO) in levels. For an issuer targeting fundraising of less than NT$30 million 
(inclusive), they are exempted from the filing obligation as set out in Article 22, 
paragraph 1 of Securities and Exchange Act. TPEx is also authorized to set the laws 
and regulations to regulate the issuance and trading of the security tokens as well as 
the finance, internal control, and personnel management of the securities firms 
operating in security tokens. In other words, the limit of NT$30 million is set as the 
result of the exemption and the laws and regulations set by TPEx. If the fundraising 
amount exceeds NT$30 million, the issuer should apply for a sandbox experiment in 
accordance with the “Financial Technology Development and Innovative 
Experimentation Act”, and the authorities may determine whether the related security 
laws should be further amended based on the result of the experiment.  

Q7: Can the issuer, within the fundraising limit, offer security tokens on different 
platforms? 

Explanation: 

According to Article 33 of the Rules, an issuer may offer a security token on a 
single trading platform only, and the cumulative number of offerings by it may not 
exceed NT$30 million. That is, the issuer is limited to offer security tokens on one 
trading platform for “each issuance” and the cumulative amount of “each issuance” 
may not exceed NT$30 million.  

Q8: Can the currency of the funds raised by an issuer, and of dividends or 
interest distributed after the offering of security tokens, be in the form of 
security tokens or foreign currencies? 

Explanation:  

To control the fundraising limit and prevent the risk of money laundering, the 
currency of the funds raised by an issuer in the initial market of the security tokens, 
and of dividends or interest distributed after the offering, shall be limited solely to New 
Taiwan Dollars in accordance with Article 25 of the Rules. 

Q9: Is there a fundraising limit or risk management mechanism for a security 
token offered on a single platform?   

Explanation:  

In order to expand business opportunities for securities firms operating the 
business of proprietary trading of security tokens and control the risks, TPEx 



4 
 

announced the amendment of Article 34 of the Rules on January 21, 2022. Following 
the first time that a securities firm accepts an application for issuance of security tokens 
for an issuer or issues security tokens itself, after 6 months has elapsed from the day 
that trading of that issue of security tokens begins, and provided that there has been 
no material violation of any relevant provision of these Rules during that period, the 
securities firm may again accept an application for issuance of security tokens or issue 
security tokens itself. Furthermore, the cumulative amount of offerings on its trading 
platform may not exceed NT$200 million. 

Q10: What are the information disclosure requirements an issuer needs to 
comply with during the period its security token is traded on the platform?   

Explanation:  

In accordance with Article 37 of the Rules, an issuer shall input the following 
information by the required deadline when its security token is traded on the platform: 
Basic information of the issuer, annual financial report, information on any decision by 
the issuer to distributed dividends, interest, or other benefits, information on fundraising 
by an offering of security tokens and fundraising plan items and progress, information 
on buybacks of security tokens and maturity of debt tokens. Also, in order to provide 
an investor with real-time material information regarding the issuers’ major financial 
and business matters so they can make trading decision, an issuer shall disclosure 
material information in accordance with Article 38 of the Rules. There may not be any 
misrepresentation, concealment, or information sufficient to mislead others in the 
content of any of the above disclosure or material information. Furthermore, the 
securities firm shall see to it that the issuer scrupulously carries out information 
disclosures under requirements, and shall continuously make available and maintain 
the information disclosure section for disclosures by the issuer on the trading platform.  

Q11: If the quantity of an outstanding security token is too low, would it trigger 
the event of termination of trading? Also, is the issuer obligated to purchase 
the remaining outstanding security tokens? 

Explanation:  

After the issuer has bought back and cancel security tokens under Article 36 of 
the Rules, if the quantity of outstanding security tokens is lower than 10 percent of the 
originally issued quantity, the circumstance would trigger the event of termination of 
trading in accordance with Article 40, paragraph 4 of the Rules, and the securities firm 
shall promptly make a public announcement that the trading of the security tokens on 
its trading platform will be terminated beginning from the 40th day following the 
announcement date. Furthermore, upon the trading of the security tokens being 
suspended, the issuer is not obligated to purchase the remaining outstanding security 
tokens.  

Q12: For a securities firm operating in the trading of security tokens on a single 
platform, can it concurrently operate the trading of other non-security tokens?  



5 
 

Explanation:  

A securities firm is a licensed business. The authorities approve the business type 
of the securities firm in accordance with the laws and regulations and indicate such 
clearly on the license. Therefore, any business types that is not included on the license 
is not permitted. For operation by a securities firm in the business of proprietary trading 
of security tokens, any business types (such as the operation of trading of non-security 
tokens) that is not approved by the authorities and not included on the license is not 
permitted. 


